Patented ingredient

2FX-complex

In en op ons lichaam zitten veel micro-organismen zoals bacteriën, virussen en gisten. Samen worden ze het microbioom genoemd. Ook wel bekend als microbiota of microflora. Belangrijke functies van het microbioom zijn de bescherming tegen ziekteverwekkers en de vertering van vezels. Het gepatenteerde ingrediënt 2FX-complex is een actief bestanddeel afkomstig van aloë vera planten. Het neutraliseert schadelijke micro-organismen  op een veilige en effectieve manier. Het beschermt, herstelt en optimaliseert het menselijke microbioom, dat essentieel is voor de gezondheid.

Wetenschappelijk bewijs

Microscopische beelden van een een menselijke maagwand

De witte stippen zijn fluorescerend gelabeld H. pylori geïncubeerd met menselijke maagbiopten.

Helicobacter Pylori is een bacterie die aanwezig kan zijn in de menselijke maag en twaalfvingerige darm. Het kan ontstekingen veroorzaken die kunnen leiden tot maag- en twaalfvingerige darm. Deze microscopische beelden, die deel uitmaakten van een menselijke studie, laten zien dat in aanwezigheid van 2FX-complex de Helicobactor pylori zich nauwelijks meer hecht aan het maagslijmvlies. Deze foto bewijst de anti-adhesie voordelen die 2FX-complex biedt. Het 2FX-complex voorkomt dat de Helicobacter pylori-bacterie zich aan het maagweefsel hecht, waardoor deze bacterie geen schade aanricht.

zonder 2FX-complex

met 2FX-complex

Fyto synergetische formulering

De perfecte combinatie ingredienten die elkaar versterken

Een Phyto Synergy-formulering is een specifieke combinatie van actieve plantaardige stoffen, vitaminen en mineralen die op elkaar inwerken om elkaars werking te versterken, waardoor ze samen doeltreffender zijn dan wanneer ze afzonderlijk worden gebruikt.

Psyllium

Psylium is een fermenteerbare vezel die ook wel prebiotica wordt genoemd. Prebiotica zijn complexe koolhydraten die de micro-organismen in de darmen voeden. Ze zijn als het ware de voedselbron voor goede bacteriën en houden ze gezond. Prebiotica zijn dus in principe het voedsel voor de probiotica.

Probiotica

Probiotica bestaan uit goede levende bacteriën en gisten die van nature in je lichaam leven. Je hebt voortdurend zowel goede als slechte bacteriën in je lichaam. Wanneer je een infectie krijgt, zijn er meer slechte bacteriën, waardoor je systeem uit balans raakt. Probiotica helpen extra slechte bacteriën te elimineren, waardoor het evenwicht wordt hersteld. 

Maltodextrine

Maltodextrine wordt ook gebruikt als voedselbron door bepaalde probiotica in de darmflora. Daarmee worden de groei en prestaties van de nuttige micro-organismen in de darm bevordert en die van ongewenste bacteriën afgeremd.

Wist je dat?

Meer dan 70% van je immuniteit en weerstand zich in je darmen bevindt?

Artichoke

Artisjok bevat de werkzame stof cynarine, welke al eeuwenlang als natuurlijk medicijn wordt gebruikt. Het kan de lever beschermen en reinigen en bovendien stimuleert het de afscheiding van spijsverteringssappen, zoals gal. Het bevorderen van de galstroom verbetert de spijsvertering en kan de bloedsuikerspiegel en het cholesterolgehalte verlagen. Cynarine blijkt tevens een gunstig effect te hebben op goede darmbacteriën.

Calcium carbonaat

Calcium ondersteunt de productie van speeksel en enzymactiviteit en voor de productie en activiteit van hormonen die betrokken zijn bij de spijsvertering, het energie- en vetmetabolisme. Het is ook betrokken bij het transport van voedingsstoffen en andere stoffen door celmembranen. Calcium interageert met natrium, kalium en magnesium om de bloeddruk en de waterhuishouding te reguleren. Dus alles bij elkaar draagt calcium bij aan de normale functie van spijsverteringsenzymen en ondersteunt het de spijsvertering.