Gepatenteerd ingrediënt

2FX-complex

In en op ons lichaam zitten veel micro-organismen zoals bacteriën, virussen en gisten. Samen worden ze het microbioom genoemd. Ook wel bekend als microbiota of microflora. Belangrijke functies van het microbioom zijn de bescherming tegen ziekteverwekkers en de vertering van vezels. Het gepatenteerde ingrediënt 2FX-complex is een actief bestanddeel afkomstig van aloë vera planten. Dit ingrediënt zorgt voor een goede balans van de bacteriën in het maagdarmkanaal.. Het ondersteunt het menselijke microbioom, dat essentieel is voor de gezondheid.

Wetenschappelijk bewijs

Microscopische beelden van een menselijke maagwand

De groene stippen zijn fluorescerend gelabeld H. pylori geïncubeerd met menselijke maagbiopten.

Helicobacter Pylori is een bacterie die aanwezig kan zijn in de menselijke maag en twaalfvingerige darm. Het kan ontstekingen veroorzaken die kunnen leiden tot maag- en twaalfvingerige darm. Deze microscopische beelden, die deel uitmaakten van een menselijke studie, laten zien dat in aanwezigheid van 2FX-complex de Helicobactor pylori-bacterie zich nauwelijks meer hecht aan het maagslijmvlies. Deze foto bewijst de anti-adhesie voordelen die 2FX-complex biedt. Het 2FX-complex voorkomt dat de Helicobacter pylori-bacterie zich aan het maagweefsel hecht, waardoor deze bacterie geen schade aanricht.

zonder 2FX-complex

met 2FX-complex

Een gezonde geest in een gezond lichaam

Het verband tussen het welzijn van je darmen en je mentale toestand is sterk verbonden. Het een kan niet bestaan zonder het ander. Stress en slaapgebrek hebben bijvoorbeeld een negatief effect op je immuun- systeem en verzwakken je afweer. Je immuunsysteem bevindt zich voor een groot deel in je darmen en daarom is het essentieel om er goed voor te zorgen. Verstopte darmen kunnen op hun beurt vervormde signalen naar je hersenen sturen die je gevoelens van droefheid geven. Het verband tussen je darmen en je geest wordt vaak onderschat, terwijl een holistische benadering een openbaring kan zijn voor je gezondheid.

Fyto Synergetische formulering

De perfecte combinatie ingredienten die elkaar versterken

Een Fyto Synergie-formulering is een specifieke combinatie van actieve plantaardige stoffen, vitaminen en mineralen die op elkaar inwerken om elkaars werking te versterken, waardoor ze samen doeltreffender zijn dan wanneer ze afzonderlijk worden gebruikt.

Artisjok

Artisjok bevat meerdere werkzame ingrediënten. Caffeoylquinic zuur is daarvan de belangrijkste. Andere actieve ingrediënten zijn chlorogeenzuur, cynaropicrin en cynarine.
De artisjok (Cynara scolymus) is een plant uit de composietenfamilie (Asteraceae). Het zijn de vlezige bladeren van de gesloten bloemknop die al sinds de Romeinse periode in Europa als groente worden gegeten en die ook gebruikt worden voor het produceren van artisjok extract supplementen.

artisjok icon
probiotica icon

Aloe Vera Concentrate (2FX-complex)

In en op ons lichaam zitten veel micro-organismen zoals bacteriën, virussen en gisten. Samen worden ze het microbioom genoemd. Ook wel bekend als microbiota of microflora. Belangrijke functies van het microbioom zijn de bescherming tegen ziekteverwekkers en de vertering van vezels. Het gepatenteerde ingrediënt 2FX-complex is een actief bestanddeel afkomstig van aloë vera planten. Dit ingrediënt zorgt voor een goede balans van de bacteriën in het maagdarmkanaal. Het ondersteunt het menselijke microbioom, dat essentieel is voor de gezondheid.

Biotine

Biotine (vitamine B8) heb je nodig om energie uit eten vrij te maken. Verder speelt biotine een rol bij de vorming van vetzuren. Biotine draagt ook bij aan het behoud van een normale huid en normaal haar, en een normale werking van het zenuwstelsel. Biotine zit in eieren, lever, melk, noten en pinda’s.

Wist je dat?

Meer dan 70% van je immuniteit en weerstand zich in je darmen bevindt?

calcium icon

Calcium

Calcium is een mineraal dat je nodig hebt voor de opbouw en het onderhoud van de botten en het gebit. Calcium helpt tegen botontkalking op latere leeftijd en is nodig voor een goede werking van de zenuwen en spieren, de bloedstolling en het transport van andere mineralen in het lichaam.

Choline

Choline komt voor in volledig natuurlijke vetten en komt vooral voor in dierlijk voedsel. De rijkste bronnen zijn eieren, lever en ander orgaanvlees, soja en vet vlees. Toch zijn tekortkomingen niet ongewoon. Choline is een belangrijke (semi-)essentiële voedingsstof die de vetstofwisseling en de verwijdering van vetten uit de lever regelt; de uit choline gevormde betaïne is belangrijk voor de nierfunctie (reabsorptie van water).

gemberwortel icon

Gemberwortel

Gember valt officieel onder specerijen en is een van de meest geconsumeerde ter wereld! Het wordt gewonnen uit de wortelstok van de gemberplant, officieel bekend als Zingiber officinale. De plant wordt geoogst als de bladeren in de herfst zijn afgestorven. De wortelstokken worden dan opgegraven en gedroogd in de schaduw.

Gember bevat veel vitamines, antioxidanten en mineralen. Voor de vitamines zijn dit voornamelijk B1, B2, B6 en vitamine C. Maar het is vooral een mineralenbommetje. Gember bevat natrium, kalium, calcium, fosfor, ijzer, magnesium, koper en zink. Maar er zijn nog drie andere stoffen die gember zo bijzonder maken. Wel eens gehoord van Ginerol, Shogaol en Zingiberene?

Ginerol is de reden dat gember zo’n sterke en soms zelfs scherpe, pittige smaak heeft. Ginerol stimuleert de leverfunctie en staat tevens bekend om misselijkheid en braken te verminderen. Shogoal heeft een pijnstillende en ontstekingsremmende werking. Zingiberene bevindt zich in de wortelstok van gember en is daar maar in minimale hoeveelheid aanwezig. Deze stof zorgt ook voor de frisse geur die gember afgeeft. Tevens is dit de krachtigste bron van eiwitsplitsend en eiwit verterend enzym in de natuur.

Magnesium

Magnesium is een macromineraal dat het lichaam nodig heeft voor de vorming van bot en spieren. Magnesium is ook belangrijk voor de overdracht van zenuwprikkels en voor een goede werking van de spieren. Het valt onder de categorie minerale zouten en ons lichaam maakt dit mineraal niet zelf aan. We moeten magnesium daarom uit onze voeding halen, of de hoeveelheid magnesium aanvullen met een voedingssupplement. Zonder magnesium kan ons lichaam geen energie produceren. Zonder magnesium zouden onze spieren zich continu samentrekken.

magnesium icon
mariadistel icon

Mariadistel

Mariadistel heeft onder meer antioxidatieve, ontstekingsremmende, immunomodulerende, fibrose remmende, neuroprotectieve, anticarcinogene en cholesterolverlagende effecten, bevordert de galafscheiding en beschermt onder meer lever, alvleesklier, hart, longen, nieren en hersenen.

Psylliumvezels

Psyllium is een natuurlijke vezel die de activiteit van de darm stimuleert. De laxerende eigenschappen van psyllium zijn te wijten aan het opzwellen van de schil wanneer deze in contact komt met een vloeistof (bulk-vormend laxeermiddel). Psyllium vergroot het volume van de darminhoud door vloeistof te binden, wat resulteert in een verhoogd fecaal gewicht en verminderde viscositeit van de luminale inhoud. Dit leidt tot een fysieke stimulatie van de darm. De intraluminale druk wordt verlaagd en de colonpassage wordt versneld. Tegelijkertijd vormt de gezwollen slijmmassa een smerende laag, die de transit van de darminhoud vergemakkelijkt.

psyllium icon
rozenbottel icon

Rozenbottel

Rosa canina pseudo-vruchten, vaak rozenbottels genoemd, worden al meer dan 2000 jaar als kruidengeneesmiddel gebruikt, maar het onderzoek is pas onlangs begonnen de specifieke mechanismen te verduidelijken waardoor dit plantaardige product de menselijke gezondheid beïnvloedt. Er zijn talrijke verbindingen geïdentificeerd, en bij speculaties over hun bioactiviteit zijn flavonoïden, carotenoïden en vetzuren (FA’s) betrokken.

Een van de beste toepassingen van Rozenbottels is in de maag en darmen. Rozenbottel kan worden gebruikt om een grote verscheidenheid aan klachten te behandelen. Of het nu gaat om diarree, constipatie of andere darmaandoeningen, het extract van de Rozenbottel kan worden gebruikt om deze aandoeningen effectief te verlichten.

Vitamine B1

Thiamine (vitamine B1) is onmisbaar voor de energievoorziening van het lichaam, en voor een goede werking van de hartspier en het zenuwstelsel. Thiamine komt voor in brood en graanproducten, aardappelen, groente, vlees en vleeswaren, melk en melkproducten.

vitamine b1 icon
vitamine b2 icon

Vitamine B2

Riboflavine (vitamine B2) is nodig voor de energievoorziening van het lichaam. Riboflavine zit vooral in melk en melkproducten, maar ook in vlees, vleeswaren, groente, fruit, brood en graanproducten.

Vitamine B6

Vitamine B6 is belangrijk voor de stofwisseling, vooral voor de afbraak en opbouw van aminozuren. Aminozuren zijn de bouwstenen van eiwitten. Vitamine B6 reguleert de werking van bepaalde hormonen en is nodig voor de groei, de bloedaanmaak en een goede werking van het immuunsysteem en het zenuwstelsel. Vitamine B6 zit in vlees, eieren, vis, brood en graanproducten, aardappelen, peulvruchten, groente, melk, melkproducten en kaas.

vitamine b12 icon

Vitamine B12

Vitamine B12 (cobalamine) is nodig voor de aanmaak van rode bloedcellen. Rode bloedcellen zijn nodig om zuurstof in je bloed te vervoeren. Daarnaast is vitamine B12 nodig voor een goede werking van het zenuwstelsel. Vitamine B12 zit alleen in dierlijke producten, zoals melk, melkproducten, vlees, vleeswaren, vis en eieren.

Vitamine C

Vitamine C of ascorbinezuur is de bekendste vitamine. Vitamine C heeft een functie als antioxidant in het lichaam en is nodig voor de vorming van bindweefsel, de opname van ijzer en het in stand houden van de weerstand. Vitamine C zit in fruit, groente en aardappelen, met name in koolsoorten, citrusfruit, kiwi’s, bessen en aardbeien. Om vitamine C zoveel mogelijk te behouden, is het belangrijk om groente in weinig water te koken, en niet langer dan nodig is.

vitamine c icon
vitamine e icon

Vitamine E

Vitamine E is een vetoplosbare vitamine. Vitamine E werkt als antioxidant en beschermt zo de cellen, bloedvaten, organen, ogen en weefsel. Vitamine E speelt ook een rol bij het regelen van de stofwisseling in de cel. Vitamine E zit in zonnebloemolie, halvarine, margarine, brood, graanproducten, noten, zaden, groenten en fruit.